Anasayfa | Site Haritası

Hüseyin Özcan Yetiştirme Yurdu Öğrencilerine Çevre Eğitimi Verildi

Hüseyin Özcan Yetiştirme Yurdu öğrencilerine, Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin Çevre Mühendisi Burak Selçuk tarafından çevre içerikli eğitim verildi.

Hüseyin Özcan Yetiştirme Yurdu’ndan gelen talep üzerine düzenlenen eğitim programında Çevre Mühendisi Burak Selçuk, Hüseyin Özcan Yetiştirme Yurdu öğrencileriyle bir araya gelerek kentte yürütülen temizlik çalışmaları ve çevre faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi.  Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi ve uygulamalarının yanı sıra, Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların (AEEE) ayrı toplanması projesi, Ambalaj Atıkları ile Tıbbi Atıkların Yönetimi Projelerinin bu kapsamda kent merkezinde ve havzadaki uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunan Selçuk, Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen atık pil ve atık yağların ayrı toplanması çalışmalarına yönelik de bilgiler verdi. Atık pil ve atık yağların zararları, neden ayrı toplanması gerektiği gibi konulara da sunumunda yer veren Selçuk,   kentte yapılan sivrisinek ve karasinek mücadelesi, kent merkezinde uygulanan çöp toplama sistemi gibi konularda da öğrencileri bilgilendirdi. Ayrıca 2018 yılında da yürütülen Mavi Bayrak Projesi hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

03.01.2019  (11.30)